+facebook

+twitter

+blogskin

+Fanpage


Nowhere to be found
ABOUT STUFF CBOX LINKS ENTRY
Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to :) Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3
Cara Pemakaian Tudung


.Assalamualaikum.Haii . Selamat Malam ! Malam Yang Indah Sesuai Untuk Meng-hapdett Entry kan ? hehe .Ok , now , malam ni , Alyaa nak happdet pasal tips Pemakaian Tudung !Mesti Ramai Yang Suka Tips-Tips begini kan ?Kalau tak suka pun .. "Ada aku kesahh ?" haha .Oke , pada siapa yang suka .Baca dengan teliti ye :)




 1. Make sure korang memakai anak tudung supaya anak rambut korang yang kecil-kecik comel tuh tak nampak . Ianya juga memberi gaya yang lebih kemas, rapi dan menutup cacat celanya pemakaian tudung :) Kemas .. Nampak lebih bergaya .. Ecehhh ^_^


 2.Pemakaian tudung yang pelbagai gaya dan corak juga amat membantu korang tampil berlainan dan kelihatan lebih menarik . Gaya tudung ke tempat kerja tidak perlu terlalu menonjolkan rekaan corak atau bunga yang melampau-lampau ye. Isk2 .. sakit mata memandang yo . hehe.


 3. Untuk nampakkan lebih berseri , korang boleh lah gayakan dengan kerongsang yang sesuai . Kedudukan kerongsang juga memainkan peranan yang penting. Misalnya kerongsang yang disemat kan di bahagian baju menampakkan si pemakai kelihatan lebih kemas dan menarik .


 4. Korang juga digalakkan memakai baju yang kosong kerana ianya boleh dan mudah dipadankan dengan banyak tudung yang bercorak . hehe . Tapi , Alyaa tak suka pun tudung yang bercorak-corak banyakkk sangat . hek hek :)


 5. Dalam pemilihan kerongsang . korang pakailah kerongsang yang bersaiz kecil. Jika tudung korang tu berwarna merah kan , pakailah kerongsang yang bewarna keemasan (gold color) , sementara tudung yang berwarna lain pula dengan kerongsang bewarna perak (silver color).


 6. Bagi korang yang berbadan besar tidak digalakkan untuk memakai kerongsang yang besar . Jika mahu yang besar  , cari yang berbentuk panjang ok ? hehe .:)


 7. Jangan tutup bahu dengan tudung korang tu ! Nanti , badan korang akan kelihatan lebih besar . So , korang boleh lah sematkat dengan kerongsang yang kecil dan lekatkan di bahagian baju supaya tidak nampak menggelebeh. hehe :)



Selamat Mencuba !






Post a Comment




Older Post | Newer Post